Προγραμματίζοντας την εβδομάδα σας

Η οργάνωση δημιουργεί την ελευθερία.Αν θέλετε να έχετε ελευθερία χρειάζεται να έχετε οργάνωση.

     Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια περίεργη δήλωση, ειδικά καθώς πολλοί φυσιοθεραπευτές δημιουργούν τη δική τους πρακτική προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη  ευελιξία και καλύτερη ισορροπία στην επαγγελματική τους ζωή. Πάντως, αυτό αληθεύει.

    Η διαχείριση μιας επιχείρισης για την υγεία, οι συναντήσεις με τους πελάτες, η φροντίδα της οικογένειας, η προσοχή στη σχέ

ση σας και η φροντίδα του εαυτού σας είναι πάρα πολλά για να χωρέσουν μέσα στην εβδομάδα κι εύκολα νιώθετε καταρρακωμένοι. Η παρουσία οργάνωσης σας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα κάθε φορά και την ελευθερία να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι υπάρχει αρκετός χρόνος να διεκπεραιώσετε όσα πρέπει να κάνετε.

     Όταν οι θεραπευτές έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με την ιδέα της θέσπισης μιας οργάνωσης όμοιας με ένα εβδομαδιαίο αυστηρό χρονοδιάγραμμα τείνουν να είναι πολύ απρόθυμοι, αλλά εκείνοι που το δοκιμάζουν, αυτή η οργάνωση μπορεί να προσφέρει την ελευθερία που περίμεναν να έχουν όταν άρχισαν τη δική τους επιχείριση.

     Αν βρίσκεστε σε μια συνεδρία με πελάτη δεν πρέπε να αισθάνεστε ενοχές για την οικογένειά σας, επειδή γνωρίζετε ότι θα έχετε χρόνο γι’ αυτή. Ομοίως, αν περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας, μπορείτε να είστε εντελώς παρόντες εκεί και να μη σκέφτεστε την επιχείρισή σας.

Πώς, λοιπόν, δημιουργείτε την δική σας οργάνωση;

$1ž   Πάρτε ένα ημερολόγιο.

$1ž   Διαθέστε χρόνο για όλες τις προσωπικές και οικογενειακές συναντήσεις που απαιτούν τον χρόνο σας κάθε εβδομάδα, όπως το να πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο, τα ψώνια κλπ.

$1ž   Προγραμματίστε ένα καθημερινό διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό.

$1ž   Στα πλαίσια αριστερά προγραμματίστε ραντεβού με πελάτες και πάντα σε αυτά τα κενά να κανονίζετε ραντεβού πελάτες. Δείτε ρεαλιστικά πόσα ραντεβού μπορείτε να χωρέσετε, κάντε ένα διάλειμμα ανάμεσα στο καθένα και σκεφτείτε πόσους πελάτες πρέπει να δείτε για να κερδίσετε χρήματα.

$1ž   Προγραμματίστε μια ώρα την εβδομάδα για να συμπληρώσετε τις εργασίες της επιχείρισής σας.

$1ž   Αν δεν συμπληρώσετε κάποιο ραντεβού χρησιμοποιήστε το για να εργαστείτε στην δημιουργία της επιχειρίσής σας.

$1ž   Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χρόνος για χαλάρωση!

     Η ομορφιά του προγραμματισμού για τη δημιουργία ελευθερίας είναι ότι εσείς έχετε τον έλεγχο. Αν θέλετε να βλέπετε πελάτες μόνο τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορείτε. Αν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μια συνάντηση γονέων στο σχολείο του παιδιού σας μπορείτε. Απλώς, πρέπει να το προγραμματίσετε.

     Η οργάνωση σας επιτρέπει να χαλαρώνετε γνωρίζοντας ότι αν μπορείτε να συμπληρώσετε προγραμματισμένα τα ραντεβού σας θα κερδίσετε τα χρήματα που θέλετε, ότι υπάρχει χρόνος για όλα και ότι έχετε την ελευθερία να χαλαρώσετε χωρίς να αισθάνεστε ενοχές που δεν εργάζεστε.

Rate this item
(0 votes)