Πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα

Rate this item
(0 votes)
Published in health;

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ένα υγιές, αρκετά καλό δέρμα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαβίωση μιας απολύτως θαυμάσιας ζωής. Σας ελευθερώνει από τα συμπτώματα που οφείλονται σε ασθένειες του δέρματος.Το δέρμα είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος για να μας προστατεύει από ένα πλήθος ασθενειών που μπορεί να απειλούν την ύπαρξή μας.

    Είναι η κύρια γραμμή άμυνας του σώματος. Μας προστατεύει από τις μολύνσεις και μονώνει το σώμα από το πάντα ασταθές εξωτερικό περιβάλλον προκειμένου να κρατηθεί μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία σώματος.

     Είναι το κύριο σημείο του σώματος για την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, την αποστολή και τη συνεχή ενημέρωση στον εγκέφαλο για τον πόνο, τη θερμότητα, την υφή, το κρύο, κλπ.

     Με αυτό κατά νου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σωστή περιποίηση του δέρματος και η αποφυγή επιζήμιων δραστηριοτήτων για το δέρμα θα κάνουν στον εαυτό σας και, ιδιαίτερα, στο δέρμα σας, μια μεγάλη χάρη.

Καρκίνος του δέρματος

     Όπως το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας, το δέρμα είναι επίσης πιθανό να αναπτύξει καρκίνο. Ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης κυττάρων σε ένα μέρος του σώματος.

     Σε αντίθεση με τα φυσιολογικά κύτταρα, τα οποία είναι προγραμματισμένα να διαιρεθούν, να πολλαπλασιαστούν και να πεθάνουν σε έναν ορισμένο χρόνο, ο καρκίνος των κυττάρων δείχνει έλλειψη της εσωτερικής μηχανής που ελέγχει την κυτταρική ανάπτυξη και ως εκ τούτου προκαλεί σοβαρή ζημιά σε φυσιολογικά κύτταρα που θα υπερέχουν αριθμητικά κατά τη διαδικασία σε μια ορισμένη βιολογική τοποθεσία.

     Τεχνικά, το σώμα αντιδρά με πολλούς τρόπους στα καρκινικά κύτταρα, αλλά αυτή η ανωμαλία προκαλεί άλλες ασθένειες που υπομένουν διατροφικό θάνατο. Τα καρκινικά κύτταρα διαπιστώθηκε ότι προκαλούν τον οργανισμό να παράγει πολλές συνδέσεις αιμοφόρων αγγείων κατά μήκος του καρκινικού τμήματος στερώντας στα φυσιολογικά κύτταρα θρεπτικά συστατικά.

     Ορισμένα κύτταρα αποσπώνται από το σημείο προέλευσης και ταξιδεύουν σε άλλα μέρη του σώματος για να αρχίσουν μια νέα αποικία καρκινικών κυττάρων.

     Ο καρκίνος του δέρματος είναι καρκίνος με μελάνωμα ή χωρίς μελάνωμα. Ο καρκίνος με μελάνωμα είναι καρκίνος που προκύπτει από κύτταρα του δέρματος, εκτός από τα μελανοκύτταρα. Τα μελανώματα είναι καρκινικά μελανοκύτταρα που παράγουν μελανίνη, μια χρωστική ουσία που δίνει στο δέρμα το χαρακτηριστικό χρώμα.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.