Πώς να απογαλακτίσετε τον εαυτό σας από τον καφέ.

Τις προάλλες, είχα μια κακή μέρα με νευρικότητα και πανικό. Ένα αγχωτικό πρωί σε συνδυασμό με δύο πολύ ισχυρούς καφέδες latte σόγιας δεν ήταν όπως αποδείχθηκε  μια καλή συνταγή για χαλάρωση. Από τότε  αποφάσισα να απογαλακτιστώ από τον καφέ Αν είναι κάτι που είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε, σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές :

 Γιατί να σταματήσουμε τον καφέ;

Φαίνεται ότι μόλις δημοσιευτεί μια μελέτη που υποστηρίζει ότι ο καφές είναι επιβλαβής  για εμάς, σύντομα εμφανίζονται άλλες που σπεύδουν να αποδείξουν ότι είναι ωφέλιμος για την υγεία μας  .Έτσι είναι εύκολο να ξαναγεμίσουμε το φλιτζάνι του καφέ μας και να συνεχίσουμε να ζούμε  «εξαρτημένοι».

Εκείνοι που ανήκουν στο «στρατόπεδο» του απογαλακτισμού από τον καφέ λένε ότι η καφεΐνη - το κύριο συστατικό του καφέ - είναι κάτι σαν ναρκωτική ουσία που μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα . Αλλά θεωρούν  πως οι επιδράσεις της καφεΐνης εξαρτώνται από το άτομο - την ηλικία, το βάρος και την ευαισθησία. Έτσι, εάν αισθάνεστε πως ο καφές σας ξετινάζει (για τους λάθος λόγους), ίσως θα έπρεπε να  προσπαθήσετε να τον περιορίσετε .

Κάντε μια εναλλαγή .

Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν αποφάσισα να απογαλακτιστώ από τον καφέ ήταν να τον αντικαταστήσω με το πράσινο τσάι . Δεδομένου ότι είμαι με ένα δυο καφέδες τη μέρα ,το αντάλλαξα με ένα πράσινο τσάι το απόγευμα. Ναι, το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, αλλά κάνει την αλλαγή  μειώνοντας  την κατανάλωση καφεΐνης κατά 70 τοις εκατό.

Εάν εξακολουθείτε να αγωνίζεστε και μετά από αυτό , δοκιμάστε ένα μαύρο τσάι αντ 'αυτού. Θα σας δώσει περισσότερο από μια δόση καφεΐνης, και θα είναι ένα καλό σκαλοπάτι για να ξεκινήσετε να πίνετε ποικιλίες φυτικών προϊόντων .

Γιατί δεν είναι τόσο απλή η αντικατάσταση του καφέ; Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πως οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλούς η κατάποση του καφέ έχει γίνει συνήθεια . Είναι εύκολο να συνηθίσουμε  να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ζεστό φλιτζάνι γεμάτο ωραίες μυρωδιές. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή αλλαγή στο περιεχόμενο που βρίσκεται μέσα στο κύπελλο σας!

Φύγαμε για  Ντεκαφεϊνέ.

Ποτέ δεν ήμουν οπαδός του καφέ χωρίς καφεΐνη, αλλά μερικοί άνθρωποι ορκίζονται από αυτό ως έναν τρόπο απογαλακτισμού από τον καφέ. Υπάρχουν διάφορες μάρκες προϊόντων εκεί έξω, οπότε δοκιμάστε μερικά και δείτε ποια σας ταιριάζουν . Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να δοκιμάσετε την εναλλαγή από ντεκαφεινε σε τσάι.

Μια σταδιακή προσέγγιση.

Ωστόσο, για να εγκαταλείψετε μια για πάντα τον καφέ, είναι καλύτερα να το κάνετε σταδιακά. Αν το κόψεις μαχαίρι μπορεί να εμφανίσεις δυσάρεστες παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, κούραση και αδιαθεσία. Οπότε το καλύτερο για σένα είναι να γίνει ο απογαλακτισμός σταδιακά . Ποιος ξέρει σύντομα μπορεί να έχεις ρυθμίσει την καθημερινή ανάγκη σου για καφεΐνη .

Εξακολουθείτε  να αγωνίζεστε ; Ένας θεραπευτής με φυσικά μέσα ή διατροφολόγος θα είναι σε θέση να σας συμβουλέψει για το πώς να σταματήσετε να πίνετε καφέ.

Rate this item
(0 votes)