Πόσο σοβαρή είναι η αντοχή στα αντιβιοτικά;

Rate this item
(0 votes)
Published in health;

Ξέρετε ότι ορισμένα βακτήρια δεν μπορούν να σκοτωθούν ή να ελεγχθούν από τα αντιβιοτικά; Είναι όντως ένα τρομακτικό γεγονός, κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί; Ας ρίξουμε μια ματιά ... Τι είναι η αντοχή στα αντιβιοτικά;

 Οι άνθρωποι παίρνουν αντιβιοτικά για να βοηθήσουν στον έλεγχο μιας κατάστασης και να σκοτώσουν τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν αδιαθεσία και ασθένεια. Ενώ γίνονται κάποιες συζητήσεις σχετικά με τη χρήση  και κατάχρηση  των αντιβιοτικών, έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια για την εξάλειψη ασθενειών.

Δυστυχώς, ορισμένα βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπισθούν. Στην πραγματικότητα, ορισμένα βακτήρια είναι σε θέση να πολλαπλασιάζονται όταν χρησιμοποιούμε τα αντιβιοτικά . Αυτά τα βακτήρια είναι γνωστό και ως πολύ-ανθεκτικοί οργανισμοί (ΠΑΟ).

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της αντοχής στα αντιβιοτικά;

Οι ειδικοί λένε ότι η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά αποτελεί έναν τεράστιο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Μπορεί να σημαίνει ότι πολλές ασθένειες δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται και θα εξαπλωθούν σε όλη την κοινότητα.

Πώς να αποφύγετε την αντοχή στα Αντιβιοτικά

Βεβαίως, η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά είναι σοβαρή. Αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα αυτή . Μία απλή λύση είναι για μείωση της συνταγογράφησης  των αντιβιοτικών, ειδικά όταν είναι περιττή.

Εάν έχετε έναν ιό - όπως πονόλαιμο, κρυολόγημα ή γρίπη – έχετε κατά νου ότι τα αντιβιοτικά δεν θα σας ωφελήσουν και θα πρέπει να αποφεύγετε .

Εάν σας έχει συνταγογραφηθεί κάποιο αντιβιοτικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για  την πλήρη πορεία της κατάστασης . Εάν πάρετε μόνο ένα μέρος της αγωγής , τα ανθεκτικά βακτήρια μπορούν να αναπαράγονται.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών σας που πρέπει να γίνεται προσεκτικά για να αποφευχθεί η μόλυνση.

Φυσικά, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση ανθεκτικών βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι να παραμείνουν υγιείς. Έχοντας  μια ισορροπημένη διατροφή και καθαρίζοντας  το οργανισμό σας με άφθονο νερό , θα μειώσετε τις πιθανότητες χορήγησης  φάρμακων όπως τα αντιβιοτικά.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.