Μελέτη: Οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερο

Rate this item
(0 votes)
Published in health;

Αφήστε την μπριζόλα  κάτω και σκεφτείτε το εξής: μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο νοσοκομείο JAMA εσωτερικής ιατρικής  διαπίστωσε ότι οι χορτοφάγοι μπορεί να επιζήσουν περισσότερο σε σχέση με τους κρεατοφάγους. Η συμμετοχή πάνω από 70.000 μελών της Έβδομης Ημέρας, εκκλησία των Αντβεντιστών στην έρευνα , είχε ως αποτέλεσμα να διαπιστώσουν  ότι μια χορτοφαγική διατροφή συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά θανάτου, με τους άνδρες να ωφελούνται περισσότερο.

 Γιατί να γίνω χορτοφάγος;

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επισημάνει τα οφέλη μιας χορτοφαγικής διατροφής. Αυτές περιλαμβάνουν ένα χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης, ισχαιμικής καρδιοπάθειας (IHD), διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου.

Ανεπίσημα, πολλοί χορτοφάγοι υποστηρίζουν ότι αισθάνονται πιο υγιείς μετά την αντικατάσταση του κρέατος από τα λαχανικά. Όπως και με οποιαδήποτε δίαιτα, είναι μια καλή ιδέα για να συνομιλήσετε με έναν γιατρό, διατροφολόγο ή διαιτολόγο πριν αποκόψετε από τη διατροφή σας ορισμένα τρόφιμα. Και αν το έχετε αποφασίσει να ξεφορτωθείτε το κρέας, υπάρχουν τρόποι να εξασφαλίσετε ότι  η διατροφή σας θα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σαν αποζημίωση.

Ποια μελέτη κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα;

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Michael Orlich από το Loma Linda University στην Καλιφόρνια, χώρισε  73.308 άνδρες και γυναίκες σε ομάδες ανάλογα με τη διατροφή τους. Είχαν κατηγοριοποιηθεί ως εξής:

     Μη χορτοφάγοι

     Ημι-χορτοφάγοι

 1. Pesco χορτοφάγους (τρώνε θαλασσινά)

     Lacto-ovo-χορτοφάγους (τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά)

     χορτοφάγοι (χωρίς ζωικά προϊόντα)

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι χορτοφάγοι ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, είχαν τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πιο πιθανό να παντρευτούν. Επίσης, κάπνιζαν και έπιναν λιγότερο από τους μη-χορτοφάγους και ήταν πιο αδύνατοι.

Αλλά φυσικά, τα αποτελέσματα αυτά δεν ήταν αρκετά. Έτσι, έξι χρόνια αργότερα, οι ερευνητές επέστρεψαν και ανακάλυψαν ότι 2.570 εθελοντές είχαν πεθάνει από τότε. Είναι ενδιαφέρον, η αναλογία κινδύνου (HR) για τη θνησιμότητα στους χορτοφάγους σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους ήταν 12 τοις εκατό χαμηλότερη. Χορτοφάγοι άνδρες επιπλέον είχαν  χαμηλότερα επίπεδα θνησιμότητας από καρδιοπάθειες .

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα;

Υπάρχει σίγουρα ένα συμπέρασμα σε αυτές τις έρευνες. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τείνει να υπάρξει χαμηλότερη θνησιμότητα στους χορτοφάγους, σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα πρέπει να αντικαταστήσουμε  το κρέας με τα λαχανικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης . Είναι μια συγκλονιστική υπόθεση, αλλά αυτό που είναι καλύτερο συζητηθεί με το γιατρό σας.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.