Πώς μπορώ να ζήσω την στιγμή;

Μήπως στεναχωριέστε για το παρελθόν και ανησυχείτε πολύ για το μέλλον; Πολλοί από εμάς το κάνουμε. Οι ειδικοί λένε ότι με το να είναι πιο προσεκτικοί και να στηριζόμαστε στο παρόν, μπορούμε να  απολαύσουμε μια πλήρη, ικανοποιητική ζωή. Όμως πώς μπορούμε να ζούμε την στιγμή;

Δώστε πληρότητα στο μυαλό σας

Ζώντας τη στιγμή έχετε συναίσθηση  και πλήρη επίγνωση της ζωής σας . Σε αυτή τη στιγμή. Όχι πριν από πέντε λεπτά, όχι τέσσερα χρόνια μπροστά, αλλά αυτή τη στιγμή. Ακούγεται απλό, έτσι; Μπορεί να είναι, με λίγη πρακτική.

Γιατί πρέπει να δουλέψετε την πληρότητα του μυαλού; Με επίκεντρο τα πράγματα όπως συμβαίνουν, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η ζωή γίνεται πιο πλούσια και να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και υγιείς. Τρώγοντας γίνεται πιο ευχάριστη η ζωή σας , ξοδεύοντας χρόνο με τους φίλους και τις οικογένειες πιο υγιεινή και ακόμα μια βαρετή δουλειά όπως το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα.

Είναι απλό, κάνει ένα πράγμα

Μπορούμε να καυχηθούμε ότι είμαστε  πολυάσχολα άτομα, αλλά το να κάνουμε  ένα εκατομμύριο πράγματα ταυτόχρονα μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία και την ευτυχία μας. Είναι καλύτερο να κάνουμε ένα πράγμα τη φορά. Όταν καθόμαστε για φαγητό, απλά να τρώμε και όχι να μιλάμε, να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή να διαβάζουμε περιοδικά και εφημερίδες. Απλά  να τρώμε. Κατά την οδήγηση, απλά να οδηγούμε το αυτοκίνητο. Όταν βγαίνουμε  με έναν φίλο, να του δώσουμε όλη μας την προσοχή. Υπάρχει μια  Ζεν παροιμία που αναφέρει: «Όταν περπατάς να περπατάς. Έτσι λοιπόν όταν τρως να τρως. Δοκιμάστε το! Θα δεις πόσο επικεντρώνεσαι σε κάτι κάνοντας ένα πράγμα τη φορά.

Παρέμεινε πιο αργός

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας  ωθεί να βιαστούμε. Βιασύνη για συναντήσεις, σπεύδουμε να πάρουμε τα παιδιά από το σχολείο, γρήγορα να πάμε στον γιατρό (και αυτό  για να καθίσουμε με ανυπομονησία για είκοσι λεπτά περιμένοντας τη σειρά μας!) Όταν κάνετε ένα ενιαίο έργο - όπως να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι, κάντε το σιγά σιγά. Κάντε την κάθε κίνηση σκόπιμη και ελεγχόμενη. Σκεφτείτε πώς το σώμα σας κινείται για να ολοκληρωθεί το έργο. Έτσι ένας καλός τρόπος για να επιβραδύνετε είναι να προσθέσετε ένα ρυθμιστικό διάλειμμα πριν από ραντεβού. Δίνοντας στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια εργασία, θα είστε  λιγότερο αναγκασμένοι να βιαστείτε. Επίσης, θα σας δώσουν ανάσα λίγα λεπτά για να αντιμετωπίσετε το επόμενο πράγμα.

Κάνει ό, τι αξίζει μόνο

Όταν κοιτάτε το πρόγραμμά σας, αυτό μπορεί να φαίνεται αδύνατον να περικόψετε  εργασίες. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει, ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολοι είστε. Σίγουρα, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να «ρίξετε» μερικά πράγματα ή να τα αφήσει για αύριο, αλλά ο κόσμος σας δεν θα γυρίσει ανάποδα αν τα βάλετε για λίγο στο περιθώριο.

Δώστε έμφαση σε σημαντικά πράγματα της καθημερινότητας σας  και αφήστε τα υπόλοιπα  κάποια άλλη ημέρα. Κάντε αυτό που έχει σημασία, κάντε το  καλά και να είστε ευτυχισμένοι γι’ αυτό .

Rate this item
(0 votes)