Τι είναι τα μούρα maqui; Υπάρει λόγος που θα πρέπει να τρώτε μούρα maqui ή είναι ειδικό διατροφικό συμπλήρωμα που εξυπηρετεί κάποιο σκοπό;

Όσο περισσότερο οι επιστήμονες μελετούν τις αιτίες των ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση τόσο περισσότερο φαίνεται ότι ανακαλύπτουν τον ζωτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην προληπτική ιατρική οι τροφές που καταναλώνουμε.

Το ασβέστιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για όλους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών. Ο οργανισμός αποθηκεύει το μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου που καταναλώνει στα οστά και στα δόντια, ενώ ένα μέρος του αποθηκεύεται στο αίμα και τους ιστούς του οργανισμού.

Πολλοί φυσιοπαθητικοί και διαιτολόγοι συνιστούν το γάλα βρώμης ως εναλλακτική λύση στο γαλακτοκομικό προϊόν λόγω της δυσανεξίας στη λακτόζη κάποιων ατόμων, των αυστηρά χορτοφάγων και άλλων που προτιμούν να αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τι είναι το γάλα βρώμης και γιατί θεωρείται υγιεινή εναλλακτική λύση;

Mια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση ψητού ή βραστού ψαριού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ.

Μια πρόσφατη μελέτη από μια ομάδα ερευνητών στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Βορειοδυτικού Πανεπιστημίου του Σικάγο στο Ιλινόις δείνει ότι τα σακχαρούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιοπάθεια, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Αν αισθάνεστε κουρασμένοι, κακοδιάθετοι ή απλώς γενικότερα προς τα κάτω μπορεί να οφείλεται στις τροφές που καταναλώνετε. Διαβάστε για να μάθετε πώς ορισμένες τροφές μπορεί να επηρεάζουν τη διάθεσή σας.

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες χρησιμοποιούνται ως επιλογή χαμηλών θερμίδων για να γλυκάνουν τις τροφές και τα αναψυκτικά. Παρόλο που δίνουν γλυκιά γεύση χωρίς πρόσθετες θερμίδες (που παρέχει η ζάχαρη) έχουν μια σειρά από παρενέργειες.

Η ταπεινή γλυκοπατάτα είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της, γλυκιά. Γεμάτη από σημαντικές θρεπτικές ουσίες, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας.

Για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα το γάλα αμυγδάλου είναι ένα καλό υποκατάστατο. Ωστόσο, χάρη στην εμπορική παραγωγή και συσκευασία το γάλα αμυγδάλου μπορεί να μην περιέχει όλα τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει το ωμό αμύγδαλο.